Werkgroep Zerk Perfect, algemene begraafplaats ’t Zandt

Vrijwilligers

In 2015 is een groep van vrijwilligers begonnen met het opknappen van de verwaarloosde begraafplaats.

Deze enthousiaste groep van vrijwilligers werkt nu al jaren samen onder eindverantwoording van vereniging voor Dorpsbelangen en heeft een goede samenwerking met de gemeente. De vrijwilligers herstellen de belettering op graven (vaak de vrouwen), daar waar mogelijk herstellen zij beschadigde graven (vaak de mannen), wieden rondom de graven en houden de schelpenpaden netjes.

De vrijwilligers zijn werkzaam op woensdag- en zaterdagochtenden van 9.00 – 12.00 uur of op één van die ochtenden. Tegen 10 uur drinken we met z’n allen buiten gezellig een kop koffie of thee, maar bij koud weer zitten we binnen. De inzet gaat heel flexibel. Kan je een keer niet, dan is dat geen enkel probleem.

Leden werkgroep

Contactpersoon: Johanna Kroes

Foto begraafplaats

Is het regen, dan zeggen we af met een berichtje via whatsapp. We werken zelfstandig aan een reparatie en deze kun je in eigen tempo afronden. Heb je hulp nodig, ieder is bereid advies te geven.

De groep is werkzaam vanaf ongeveer eind april tot ongeveer november, afhankelijk van het weer. Het seizoen wordt altijd afgesloten met een hapje eten. Al met al maken we er met z’n allen een gezellige activiteit van.